top of page

Echilibru

O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează aşa cum trebuie, gândea Aristotel, filozofând asupra naturii umane. La rândul său, Mark Twain spunea că un om nu se poate simţi bine dacă nu este în armonie cu sine. ​

Echilibrul înseamnă să fii centrat, să rămâi ancorat, indiferent de circumstanţe. Să îţi păstrezi verticalitatea şi, deloc în ultimul rând, să ai linişte sufletească. Dar cum?

Răspunsul este, unde crezi? Exact în tine. Pentru că nu există probleme exterioare. Lumea din jur începe şi se termină în tine. Atunci când ţi-ai pierdut liniştea şi echilibrul interioare, când simţi că te prăbuşeşti şi realizezi că ai nevoie de ajutor, aici vei  găsi mâini care să te ajute, să te ridice, să te susţină, să te provoace în a te descoperi şi redescoperi pe tine, mâini care să te însoţească pe drumul redobândirii de sine.

Cabinetul de psihologie este locul unde eşti ascultat, înţeles, fără a fi judecat, etichetat. Eşti în siguranţă. A apela la serviciile unui psihoterapeut sau psiholog nu înseamnă slăbiciune ori prezenţa unei boli mintale (aşa cum unele persoane au tendinţa de a crede), ci dimpotrivă, înseamnă conştientizarea şi acceptarea existenţei problemei şi a faptului că nu poate fi depăşită fără suport adecvat, profesional. A apela la psihoterapeut înseamnă inteligenţă, maturitate şi responsabilitate faţă de propria persoană.

Pledoarie pentru psihoterapie

bottom of page